BPM berekenen

WAT IS BPM?

BPM is de afkorting voor belasting personenauto’s en motorrijwielen. Bij aankoop van een nieuwe auto in Nederland wordt bijna altijd BPM berekend, tenzij de auto een uitstoot heeft van 0 g/km, zoals het geval is bij een volledig elektrisch aangedreven auto. Dan is er geen BPM verschuldigd. Bij een nieuwe, Nederlandse auto betaalt u dus op voorhand de BPM. Bij buitenlandse autodealers is dat vaak niet het geval. Vandaar dat de BPM nog betaald moet worden als u kiest voor een importauto.

De laatste jaren is de wetgeving omtrent de BPM meerdere malen veranderd, bij het invoeren van een auto is het zaak om te kiezen voor de gunstigste BPM berekening, zodat het voordeel het grootste is. Hierbij helpen wij u graag.

BPM BEREKENEN

Auto’s importeren vanuit de volgende landen is zeer gunstig: DuitslandBelgiëFrankrijk en Italië. Een auto importeren is een lastige klus met veel valkuilen. Denk hierbij aan het berekenen van de BPM, contact met de verkopende partij, de auto ophalen en al het papierwerk. Bij de juiste BPM berekening is er voor u veel voordeel te halen. De meeste auto’s worden namelijk geïmporteerd vanuit België of Duitsland. In Duitsland is de enorme markt een voordeel. De auto’s zijn meestal veel luxer en beter onderhouden. Ook in België zijn er andere opties standaard, waardoor u uw droomauto wellicht sneller vindt in het buitenland dan in Nederland.

Behaal veel voordeel met een juiste BPM berekening

De berekening van de BPM is ingewikkeld, maar met de juiste kennis is hier voordeel te behalen. We hebben de nodige gegevens van de auto nodig om een BPM berekening te kunnen maken. Hierdoor weet u wel gelijk hoe het financiële plaatje er ongeveer uit gaat zien.

ImportExpert helpt u graag bij het maken van een gunstige BPM berekening. Een indicatie BPM berekening is kosteloos. We helpen voornamelijk mensen die een auto importeren vanuit de buurlanden België en Duitsland. Bij ImportExpert hebben we de ervaringen om voor u moeiteloos en efficiënt een auto te importeren vanuit het buitenland.

Fullservice auto-import bij ImportExpert

Ook transport is door ImportExpert te organiseren. Als de auto eenmaal bij ons in Nederland is, regelen we alles tot aan het Nederlandse kenteken. Deze handelingen duren ongeveer 2 weken. In deze tijd staat de auto in onze overdekte garage. U bent op elk moment welkom om te komen kijken naar uw ingevoerde auto. ImportExpert voorziet de auto’s ook van de door u gevraagde accessoires, zoals een alarm, chiptuning en xpel beschermfolie. ImportExpert kijkt graag samen met u naar de mogelijkheden na de import van de auto uit het buitenland.

Neem contact met ons op

"*" indicates required fields

Naam*