Chiptuning

Chiptuning voor uw auto

Tegenwoordig worden alle verbrandingsmotoren in auto’s door een computer (regelapparaat) aangestuurd. Deze regelt continu onder meer de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip.

Bij chiptuning optimaliseert men de programma’s die aan de hand van vele parameters (gemeten waarden) het motormanagement vormen. De chip of processor in een ECU zijn geladen met software welke bij de fabriek is geïnstalleerd. Vaak zijn deze programma’s geschreven ver binnen de maximale belasting van de desbetreffende automotor. Een populaire auto waarbij we chiptuning installeren is bijvoorbeeld de BMW.

Vermogensoptimalisatie aan de motor

Deze ruimte biedt dus de mogelijkheid de automotor te optimaliseren, zonder dat de motor meer last ondervind. Sommige fabrikanten brengen zelfs verschillende vermogensvarianten van dezelfde motoren op de markt. Indien men de sterkere versie overweegt aan te schaffen bij de dealer, kan men ook voor chiptuning kiezen. Door middel van vermogensoptimalisatie (chiptuning) kan veilig hetzelfde resultaat bereikt worden, als wanneer men een nieuwe auto aanschaft met meer vermogen en koppel.

Heeft u een specifieke vraag of wilt u een afspraak met ons maken, dan kunt u op verschillende manieren contact met ons opnemen. Via internet, e-mail of telefoon, net wat u makkelijk vindt.

Neem contact met ons op

"*" indicates required fields

Naam*