Auto importeren uit Zwitserland

Importeren uit Zwitserland

Wilt u een auto importeren uit Zwitserland, maar weet u niet waar u moet beginnen? Import Expert helpt u hier graag bij. Het invoeren van een Zwitserse auto is erg populair, omdat de auto’s van hoge kwaliteit zijn, luxe zijn uitgerust en vaak een lage kilometerstand hebben. Door afwijkende wet- en regelgeving in Zwitserland is importeren een stuk lastiger dan uit andere landen, maar met de kennis en hulp van Import Expert regelen we het snel en voordelig. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

  • Zwitserse occasions van uitstekende kwaliteit
  • Import Expert bemiddelt bij de aankoop en regelt indien gewenst transport en opslag
  • Altijd een voordelig BPM bedrag
  • Duidelijke offerte zonder onverwachte kosten achteraf
  • Optionele diensten: afleveren en reinigen van uw auto

Voordelen van een invoerauto uit Zwitserland

U geniet van veel voordelen als u kiest voor importeren uit Zwitserland. Mede door het strenge autokeuringsbeleid in Zwitserland en de lastigere invoerprocedure dan in andere landen, zijn Zwitserse importauto’s van uitstekende (technische) kwaliteit. Ook vindt u in Zwitserland vaak luxe uitgeruste auto’s die altijd goed zijn onderhouden en een lage kilometerstand hebben. Een interessante optie zijn youngtimers uit Zwitserland. Dit zijn auto’s vanaf 15 jaar en ouder, die fiscale voordelen hebben voor zakelijk gebruik.

Kies voor Import Expert

Vanwege de vele voordelen, is het importeren van een auto uit Zwitserland zeer populair geworden. Om u van alle zorgen te ontzien, helpen de professionals van Import Expert u hier graag bij. U bepaalt zelf in welke mate u gebruik maakt van onze diensten, door het voor u geschiktste pakket te kiezen. Bekijk de opties hieronder. De mogelijkheden variëren van basic tot full-service. Ieder pakket is daarnaast uit te breiden met optionele diensten, zoals het toevoegen van accessoires, het reinigen van de auto of het vervoeren van de auto naar Nederland. Bij ieder pakket ontvangt u de beste service voor de voordeligste prijs.

Kosten importeren uit Zwitserland

We vinden het belangrijk dat u een duidelijk beeld heeft van de kosten voor het importeren van een voertuig uit Zwitserland. Omdat Zwitserland niet bij de EU hoort, gelden er andere prijzen op het invoeren van goederen dan uit EU-landen. Zo betaalt u 10% invoerrechten op het factuurbedrag inclusief transportkosten. Ook geldt er een btw van 21% over het factuurbedrag en de 10% invoerrechten. Als de auto volledig in Europa is gefabriceerd, kunt u een EUR.1 verklaring aanvragen waarmee de 10% invoerrechten komen te vervallen. Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen voor het importeren van auto’s uit Zwitserland via Import Expert.

Stappenplan importproces

Bent u benieuwd hoe het importproces van een auto uit Zwitserland verloopt? U leest het in het stappenplan hieronder.

01

Vind uw Zwitserse droomauto op het internet

De eerste stap is het vinden van uw Zwitserse droomauto op het internet. We adviseren om naar jonge occasions van maximaal 2 jaar oud te kijken. Deze auto’s hebben vaak nog een lage kilometerstand en vallen wellicht nog onder fabrieksgarantie.

02

Bemiddelen met de verkoper

Indien gewenst, helpen we u bij het onderhandelen met de verkoper. We dienen dan als bemiddelaars tussen beide partijen, controleren de koopovereenkomst op juistheid en maken duidelijke afspraken over de aankoop. Het is ook mogelijk om met onze hulp de auto te laten keuren door een officiële instantie.

03

Het aanschaffen van de auto

De koopovereenkomst is opgesteld en beide partijen gaan akkoord met de koop. Gefeliciteerd, u bent (bijna) de trotse bezitter van een Zwitserse importauto. Als u in uw pakket heeft gekozen voor de transportoptie, zorgen we ervoor dat de auto binnen de afgesproken tijd naar Nederland wordt vervoerd.

04

Transport naar Nederland

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het transport van uw nieuwe auto, bijvoorbeeld op een tijdelijk Zwitsers kenteken of per autoambulance. Is het vervoer inbegrepen in uw importpakket? Dan hoeft u niks te regelen voor het transporteren. Eenmaal aangekomen in Nederland wordt uw auto opgeslagen in een veilige en overdekte hal. Zodra alle papieren in orde zijn, mag u de auto mee naar huis nemen. Tot die tijd mag u hem natuurlijk altijd komen bekijken.

05

RDW-keuring

Voordat u met de auto de weg op mag, dient hij nog een RDW-keuring te ondergaan. We helpen u met het regelen en invullen van het juiste papierwerk hiervoor, zoals een voertuigdocument, afmelddocument uit Zwitserland, de conformiteitsverklaringscertificaat van overeenstemming (CVO) en de koopovereenkomst. Door een speciaal contract dat Import Expert met het RDW heeft, wordt uw auto zonder wachttijd gekeurd en ontvangt uw een geldig kenteken binnen 1,5 week.

06

Afdragen van de BPM aan de Belastingdienst

Een minder leuk, maar wel erg belangrijk onderdeel van het importeren van een auto uit Zwitserland, is het afdragen van de BPM aan de belastingdienst. Dit is een naheffing op importauto’s. We zorgen voor een zorgvuldige en nauwkeurige berekening van de BPM, zodat u altijd het voordeligste BPM-bedrag betaalt.

07

Toevoegen van accessoires (optioneel)

Is uw geïmporteerde auto nog niet volledig naar wens en wilt u graag accessoires toevoegen? Bij Import Expert voorzien we uw Zwitserse auto graag van nieuwe velgen, getinte ramen, een alarmsysteem, een beschermfolie of een van onze andere accessoires. Wilt u meer weten over de accessoires en de kosten hiervan? Neem dan contact met ons op en we leggen u graag alles uit.

08

Aflevering van uw importauto uit Zwitserland

Voordat we uw importauto uit Zwitserland bij u afleveren, poetsen en reinigen we hem eerst en voorzien we hem van een Nederlands kenteken. Uw auto is nu helemaal gereed voor gebruik op de openbare weg.

Ook een voertuig uit Zwitserland importeren?

Wilt u meer weten over het importeren van een auto uit Zwitserland of heeft u andere vragen? We zijn bereikbaar via e-mail, telefoon of onderstaand contactformulier. Onze importspecialisten helpen u graag met het vinden en importeren van uw Zwitserse droomauto!

Vraag een offerte aan

"*" indicates required fields

Uw naam*
Important Tips
Wilt u liever een auto importeren uit België, Engeland, Frankrijk of een ander land? Ook dan helpen we u graag. Kies het pakket dat bij u past, vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie. Importeren via ImportExpert is veilig, snel én zeer voordelig!