Auto importeren uit België

Steeds meer mensen importeren een auto vanuit België naar Nederland. Er zitten namelijk een aantal voordelen aan het importeren van een auto uit het buitenland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bredere aanbod aan auto’s. Wilt u graag een auto importeren vanuit het België? Zoek dan niet verder, want Import Expert is uw partner als het gaat om het importeren van auto’s!

  • U bespaart tot wel € 25.000,- op uw nieuwe auto
  • We onderhandelen met de verkopende partij
  • Altijd een duidelijke deal zonder verrassingen
  • Altijd een voordelig BPM bedrag

Voordelen van een auto importeren uit België

Een auto importeren uit België heeft verschillende voordelen. Buiten het eerder genoemde voordeel dat er een veel breder aanbod is, zijn er nog meer pluspunten verbonden aan het importeren van auto’s. Zo hebben auto’s in het buitenland vaak een prijsvoordeel in vergelijking met Nederland en zijn de auto’s vaak luxer. Het grootste deel van de Nederlandse occasions komt namelijk uit de lease en daar kiezen de meeste eigenaren vaak niet voor een luxe uitvoering i.v.m. de bijtelling.

Auto importeren uit België met Import Expert

Er komt een hoop kijken bij de import van een auto uit buitenland, zo ook als het gaat om België. U moet onder andere rekening houden met de BPM, de keuring bij het RDW, het regelen van de kentekenplaat en het vervoer van de auto. Import Expert is zeer ervaren en deskundig en neemt dit graag voor u uit handen. U kiest zelf in hoeverre u onze hulp wilt ontvangen.

Kosten auto importeren uit Italië

Bij ImportExport vinden we het belangrijk dat u een duidelijk overzicht heeft van de kosten voor het importeren uit Italië en dat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan. We bieden 3 pakketten aan, zo kiest u zelf het importpakket dat het beste past bij uw wensen.

Hoe importeert u een auto uit België?

Wilt u een auto importeren uit België? Dan is het handig om de volgende stappen door te nemen, zodat u weet wat u te wachten staat wat betreft een auto importeren vanuit het buitenland.

De werkwijze van het auto importeren vanuit het buitenland bij Import Expert bestaat uit 8 stappen:

01

Vind online uw Italiaanse droomauto

Kijk allereerst op internet en vindt uw nieuwe Italiaanse droomauto. Ons advies is om te zoeken naar auto’s van maximaal 2 jaar oud met een lage kilometerstand. Auto’s die jonger zijn dan 2 jaar, vallen nog onder de fabrieksgarantie.

02

Onderhandel met de verkoper

Indien gewenst helpt ImportExpert u bij de onderhandeling met de verkoper. We controleren dan de koopovereenkomst en zorgen voor duidelijke afspraken. Desgewenst laten we de auto keuren door een officiële instantie.

03

De aanschaf van uw nieuwe auto

Van harte gefeliciteerd! Het is zover: u bent bijna de bezitter van een Italiaanse importauto. Heeft u gekozen voor onze hulp met de import, dan verzorgen we de import van de auto naar Nederland binnen de afgesproken periode.

04

Het vervoer van de auto naar Nederland

Er zijn diverse opties voor het vervoer van de auto van Italië naar Nederland, zoals per autoambulance of met een tijdelijk Italiaans kenteken. Kiest u met onze aanvullende dienst voor het vervoer naar Nederland? Dan regelen wij alles voor u. We slaan de auto veilig en overdekt op tot u hem mag ophalen. U mag hem natuurlijk wel komen bekijken in de tussentijd.

05

Keuring door de RDW

Voordat u de auto mag ophalen, laten we de auto keuren door de RDW. We regelen hierbij de juiste papieren, zoals een voertuigdocument, een aankoopovereenkomst en een bewijs van afmelding van Italië. Dankzij het contract dat ImportExpert heeft met de RDW, keuren zij de auto zonder wachttijd en ontvangt u binnen 1,5 week het kenteken.

06

De bpm-afdracht bij de belastingdienst

Naast de import van de auto, regelen we het voorwerk van de bpm-afdracht. De bpm is een naheffing die u betaalt voor uw geïmporteerde auto. Bij ImportExpert bereken we dit bedrag nauwkeurig en garanderen we het voordeligste bedrag.

07

Toevoegen van accessoires (optioneel)

Het is mogelijk om optionele diensten toe te voegen aan uw gekozen pakket, zoals extra accessoires. Indien u hiervoor kiest, monteren we deze onderdelen zodra alle zaken zijn geregeld. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijke accessoires en de kosten hiervan.

08

De ontvangst van uw nieuwe auto uit Italië

Het is zover, u mag uw nieuwe importauto uit Italië in ontvangst nemen. Voorafgaand aan de aflevering poetsen en reinigen we de auto en voorzien we hem van een Nederlands kenteken.

Importeer een auto vanuit België met de hulp van Import Expert

Heeft u interesse in de aanschaf van een nieuwe auto uit België? Import Expert helpt u graag en neemt, indien gewenst, het gehele proces uit handen.

We begrijpen dat een auto importeren vanuit België niet een alledaagse bezigheid is en u vragen kunt hebben. We beantwoorden die graag! U bereikt Import Expert via 030 686 5242.

Auto importeren buiten België

Naast het importeren van auto’s uit België, importeren we auto’s uit onder andere:

Vraag een offerte aan

"*" indicates required fields

Uw naam*
Important Tips
Wilt u liever een auto importeren uit België, Engeland, Frankrijk of een ander land? Ook dan helpen we u graag. Kies het pakket dat bij u past, vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie. Importeren via ImportExpert is veilig, snel én zeer voordelig!