FAQ

Waarom zou ik een auto importeren?

Er zijn diverse redenen te bedenken voor de import van een auto, de prijs, beter aanbod etc.. De afweging tussen aanschaf in Nederland of uit het buitenland is vrij snel te maken. Met de komst van internet is de internationale automarkt veel transparanter, u kunt met behulp van uw computer het aanbod in alle landen zien. Bent u op zoek naar iets exclusiefs of wilt u gewoon niet teveel betalen dan kan import absoluut aantrekkelijk zijn.

Wat is BPM?

BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) is een belasting die door de Nederlandse overheid wordt geheven bij eerste ingebruikneming van een personenauto in Nederland. De BPM bedraagt 42,3% over de netto catalogusprijs van de auto inclusief de opties. Daarnaast wordt een slurptax geheven die is opgebouwd uit een brandstof-, energielabel- en een CO2-toeslag. Bij zuinige benzineauto’s wordt dat bedrag verminderd met maximaal €1.400,- euro, bij onzuinige benzineauto’s komt er maximaal €1.600,- euro bij. Bij dieselauto’s hangt de korting of toeslag af van hun roetuitstoot. Zeer zuinige hybride auto’s krijgen een hogere korting van maximaal €5.000,- euro.

Wat is de tegenbewijsregeling?

Indien u bij het importeren van een auto kunt aantonen dat de verkoopwaarde van uw auto zorgt voor een hoger afschrijvingspercentage dan de standaard BPM afschrijvingstabel, dan kunt u gebruik maken van de tegenbewijsregeling. U kunt dit aantonen met behulp van een koerslijst (bijv. de verkoopwaarde Autotelex) of een taxatierapport van een erkend taxateur.

Hoe zit het met de kwaliteit van een occasion?

In Duitsland worden de autokeuringen, vergelijkbaar met onze APK, alleen uitgevoerd door neutrale bedrijven of organisaties. Het is gebruikelijk dat bij de aanschaf van een gebruikte auto een keuring uitgevoerd wordt om de kwaliteit van de auto vast te stellen. U kunt gerust om deze keuring vragen. De kans dat er bij het RDW een afwijking wordt geconstateerd is hierdoor heel klein.

Hoe zit het met de garantie?

Europese auto’s hebben een officiële fabrieksgarantie van twee jaar, wanneer er zich een probleem voordoet kunt u bij de merkdealer bij u in de omgeving terecht.

Waar kan ik terecht voor onderhoud?

U kunt terecht bij de erkende merkdealer, deze beschikt over de meeste technische kennis en expertise over uw auto.

BPM Indicatie:

Auto gevonden op een Duitse autosite? Stuur ons de advertentielink en ontvang gratis een indicatie van de totale kosten.

"*" indicates required fields

Uw naam*