De werkwijze bij importeren met ImportExpert.nl

Stap 1:

Auto vinden in het buitenland.
Van de buurlanden is Duitsland het meest gunstig om een auto te importeren. Er zijn diverse autosites waar u uw nieuwe auto kunt vinden. Wij adviseren u te zoeken naar auto’s van maximaal twee jaar oud met een lage kilometerstand. Deze auto’s vallen namelijk nog onder de officiële fabrieksgarantie. Wanneer er zich dan een probleem voordoet kunt u bij de merkdealer bij u in de omgeving terecht. Wij raden u aan te zoeken met www.mobile.de.

Autozoeken mobile.de

Stap 2:

Onderhandelingen met de verkopende partij
U kunt ervoor kiezen om zelf de auto te kopen, maar u kunt dit ook door Import Expert laten doen. Voordat Import Expert de door u uitgekozen auto koopt, laten we deze indien nodig of gewenst de auto door een officiële keurinstantie keuren, controleren we het koopcontract op juistheid en maken we afspraken over betaling en aflevering.

BPM belastingdienst

Stap 3:

Aanschaf van de auto

handenschudden na overeenkomst

Stap 4:

Transport naar Nederland
Import Expert biedt verschillende mogelijkheden om uw droomauto naar Nederland te krijgen. Bijvoorbeeld met behulp van een Autoambulance of een tijdelijk Duits kenteken. Import Expert kan dit voor u regelen en zorgt voor de transportverzekering. Wanneer uw auto in Nederland is aangekomen kan deze bij Import Expert worden opgeslagen. Overdekt en beveiligd. U kunt altijd bij u auto komen kijken!

auto Bentley v8

Stap 5:

Bezoek keuringsstation RDW
Het kenteken wordt aangevraagd bij de RDW, waar de auto gekeurd wordt. Via Import Expert is uw auto snel gekeurd en ontvangt u uw kenteken in gemiddeld 1 tot 1,5 week. We zorgen ervoor dat de auto tijdens de keuring aanwezig is en dat de benodigde documenten in orde zijn. Denk hierbij aan het buitenlands voertuigdocument inclusief bewijs van afmelding, een CVO (conformiteitsverklaring certificaat van overeenstemming), de nota of aankoopovereenkomst.

Auto Mini countryman en Mercedes A klasse

Stap 6:

We contacteren de belastingdienst en regelen de BPM afdracht.

Logo Belastingdienst

Stap 7:

Inbouw alarm/accessoires
Import Expert levert een aantal extra producten en diensten zoals car detailing, het laten inbouwen van audio, navigatie, alarm, carkit, trekhaak, xenon, raamfolie, radardetector, laser en chiptuning. Deze diensten zijn tegen meerprijs leverbaar. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Logo SMC

Stap 8:

Afleveren op Nederlands kenteken
Tot slot wordt u auto professioneel gereinigd en de Nederlandse luxe kentekenplaten gemonteerd.

Kenteken NL