DE WERKWIJZE BIJ IMPORTEREN MET IMPORTEXPERT.NL

Wilt u graag een auto uit het buitenland importeren en wilt u weten welke stappen u moet ondernemen? Bij ImportExpert leggen we graag onze werkwijze uit, zodat u binnen no time een voordelige importauto kunt aanschaffen.

kaart
Stap 2: Onderhandeling met de verkopende partij
Stap 2: Onderhandeling met de verkopende partij

U kunt ervoor kiezen om zelf de auto te kopen, maar u kunt dit ook door ImportExpert laten doen. Voordat ImportExpert de door u uitgekozen auto koopt, laten we deze indien nodig of gewenst door een officiële keurinstantie keuren, controleren we het koopcontract op juistheid en maken we afspraken over de betaling en aflevering.

Stap 4: de auto vervoeren naar Nederland
Stap 4: de auto vervoeren naar Nederland

Voor het vervoeren van de auto naar Nederland vanuit Duitsland zijn er verschillende opties, zoals transport op een autoambulance of met een tijdelijk Duits kenteken. Wanneer transport inbegrepen is in uw pakket, regelen we het vervoer. Bij aankomst in Nederland slaan we de auto veilig en overdekt voor u op, totdat hij met u mee naar huis mag. U mag hem natuurlijk altijd komen bekijken.

Stap 6: Een bezoek aan het belastingkantoor inzake BPM-afdracht
Stap 6: Een bezoek aan het belastingkantoor inzake BPM-afdracht

Na de keuring door het RDW nemen we contact op met de Belastingdienst voor de BPM-afdracht. BPM staat voor belasting personenauto’s en motorrijwielen. Bij de juiste BPM-berekening behaalt u een hoop voordeel. Wij hebben de benodigde gegevens voor een juiste berekening, waardoor we voor u de BPM zorgvuldig kunnen berekenen en u het gunstigste bedrag betaalt.

Stap 8: Inbouw alarm en accessoires (indien gewenst)
Stap 8: Inbouw alarm en accessoires (indien gewenst)

ImportExpert levert een aantal extra producten en diensten, zoals car detailing, het laten inbouwen van audio, navigatie, alarm, carkit, trekhaak, xenon, raamfolie, radardetector, laser en chiptuning. Deze diensten zijn tegen meerprijs leverbaar. We bespreken graag de mogelijkheden met u.