DE WERKWIJZE BIJ IMPORTEREN MET IMPORTEXPERT.NL

Wilt u graag een auto uit het buitenland importeren en wilt u weten welke stappen u moet ondernemen? Bij ImportExpert leggen we graag onze werkwijze uit, zodat u binnen no time een voordelige importauto kunt aanschaffen.

01

Vind uw buitenlandse droomauto

Van onze buurlanden is Duitsland het meest gunstig om een auto uit te importeren. Er zijn diverse autosites waar u uw nieuwe auto kunt vinden. We adviseren u te zoeken naar auto’s van maximaal twee jaar oud met een lage kilometerstand. Deze auto’s vallen namelijk nog onder de officiële fabrieksgarantie. Wanneer er zich dan een probleem voordoet, kunt u bij de merkdealer bij u in de omgeving terecht.

02

Onderhandeling met de verkopende partij

U kunt ervoor kiezen om zelf de auto te kopen, maar u kunt dit ook door ImportExpert laten doen. Voordat ImportExpert de door u uitgekozen auto koopt, laten we deze indien nodig of gewenst door een officiële keurinstantie keuren, controleren we het koopcontract op juistheid en maken we afspraken over de betaling en aflevering.

03

Het transport van de auto naar Nederland

ImportExpert biedt verschillende mogelijkheden om uw droomauto naar Nederland te krijgen. Bijvoorbeeld met behulp van een autoambulance of een tijdelijk Duits kenteken. ImportExpert kan dit voor u regelen en zorgt dan ook voor de transportverzekering. Wanneer uw auto in Nederland is aangekomen, kunnen we deze bij ImportExpert overdekt en beveiligd opslaan. U mag dan ook altijd bij uw auto komen kijken!

04

De auto vervoeren naar Nederland

Voor het vervoeren van de auto naar Nederland vanuit Duitsland zijn er verschillende opties, zoals transport op een autoambulance of met een tijdelijk Duits kenteken. Wanneer transport inbegrepen is in uw pakket, regelen we het vervoer. Bij aankomst in Nederland slaan we de auto veilig en overdekt voor u op, totdat hij met u mee naar huis mag. U mag hem natuurlijk altijd komen bekijken.

05

De keuring door het RDW

Het kenteken vragen we aan bij de RDW, waar de auto ook gekeurd wordt. U ontvangt uw kenteken al binnen 1,5 week. We zorgen ervoor dat de auto tijdens de keuring aanwezig is en dat de benodigde documenten in orde zijn, zoals het buitenlands voertuigdocument inclusief bewijs van afmelding, een CVO (conformiteitsverklaring certificaat van overeenstemming) en de nota of aankoopovereenkomst.

06

Een bezoek aan het belastingkantoor inzake BPM-afdracht

Na de keuring door het RDW nemen we contact op met de Belastingdienst voor de BPM-afdracht. BPM staat voor belasting personenauto’s en motorrijwielen. Bij de juiste BPM-berekening behaalt u een hoop voordeel. Wij hebben de benodigde gegevens voor een juiste berekening, waardoor we voor u de BPM zorgvuldig kunnen berekenen en u het gunstigste bedrag betaalt.

07

Het afleveren op Nederlands kenteken

Tot slot reinigen we uw auto professioneel en monteren we de luxe Nederlandse kentekenplaten. Uw nieuwe auto is nu geschikt om de weg op te gaan!

08

Inbouw alarm en accessoires (indien gewenst)

ImportExpert levert een aantal extra producten en diensten, zoals car detailing, het laten inbouwen van audio, navigatie, alarm, carkit, trekhaak, xenon, raamfolie, radardetector, laser en chiptuning. Deze diensten zijn tegen meerprijs leverbaar. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Wat zeggen onze klanten

Door Rutger van Importexpert in bescherming genomen voor mijn enthousiasme. Een aantal zelf gevonden auto’s zagen er mooier uit dan dat ze eigenlijk waren. Uiteindelijk een exemplaar gevonden een Audi S5 Quattro cabriolet ABT getuned naar 435 PK bij een dealer waar wel wat negatieve reviews op internet stonden maar die gingen vooral om de attitude van de dealer. De auto zag er goed uit en geschiedenis logisch te verklaren. Door Rutger werd bemiddeld en de auto werd door mij aangeschaft. Auto was gelukkig snel in Nieuwegein De auto stond binnen 1,5 week vanaf aanschaf tot aflevering bij mij op de oprit. Super service ik raad hun echt bij iedereen aan. Dankjewel Rutger voor je geweldige advies en afhandeling
Ronald
Rutger van Import Expert heeft ons goed geholpen met het importeren van een VW Touareg uit Duitsland. Dankzij zijn ervaring hebben we een aantal auto’s ‘laten staan’ omdat de auto niet 100% klopte. Uiteindelijk hebben we een prachtig exemplaar gevonden waarna de onderhandeling, de aankoop, het transport, keuring en tenaamstelling door Rutger vakkundig werd uitgevoerd. Op de dag van aflevering stond er een gepoetste Touareg klaar en na een uitgebreide uitleg kregen we auto afgeleverd. Al met al zijn wij een tevreden klant van Import Expert en raden we Rutger en zijn collega’s aan voor iedereen die hulp zoekt bij het importeren van een auto.
Jelle
Helaas niet meer mogelijk om nieuw bij de dealer te bestellen, Porsche 991 GT3 RS. Via Import Expert een nieuwe GT3 RS gevonden die mijn wensen totaal overtreft en ondanks de zeldzaamheid niet boven nieuwprijs uitkwam zoals gebruikelijk bij deze zeldzame exoten. Door de juiste kennis, de juiste auto op het juiste moment. TOP
Ton
Na zelf mijn BPM berekend te hebben, dit ook laten doen door Import Expert. Het uiteindelijk te betalen bedrag was 545 euro lager. Dat is toch 20% extra verdiend. Blij dat ik het heb laten narekenen.
Hans
Via kennissen in contact gekomen met Import Expert. Opdracht gegeven voor een Audi A6 2.0 TFSI. Binnen 24 uur hebben zij een A6 facelift model gevonden van eind 2014 en dat voor een totale prijs waar voor ik in Nederland nog het oude model zou krijgen. Tevens zeer blij met de service en niet te vergeten de heerlijke koffie.
Sjoerd