Auto importeren uit Italië

Auto importeren uit Italië

Wilt u een auto laten importeren uit Italië met de expertise van een auto-importservice? Dan is ImportExpert het antwoord op uw vraag! Onze auto-importservice houdt zich dagelijks bezig met het importeren van auto’s uit het buitenland en diverse werkzaamheden die daarmee te maken hebben, zoals het beveiligen van voertuigen en het poetsen en reinigen van auto’s. We kunnen u volledig ontzorgen als het gaat om het importeren van auto’s. Wilt u zelf de auto importeren uit Italië? Of wilt u zelf een aantal werkzaamheden uitvoeren en de rest aan ons overlaten? ImportExpert maakt het mogelijk!

  • Italië staat bekend als autoland
  • Ongetwijfeld een voordelig bpm-bedrag
  • Duidelijk kostenoverzicht zonder verrassingen achteraf
  • Laat ons de auto inschrijven en keuren bij het RDW
  • Optioneel: toevoegen van alarmsystemen en accessoires

Importeren uit Italië

Italië is een fantastisch autoland. Niet alleen komen uit Italië de overbekende sportwagens, zoals Ferrari en Lamborghini, Italië heeft ook enkele gerenommeerde gezinsautomerken. Denk bijvoorbeeld aan Fiat en Alfa Romeo. Het zou dus zomaar kunnen dat u in Italië een speciaal type auto tegenkomt dat in Nederland niet te verkrijgen is. Of misschien juist een erg goedkope auto die absoluut de moeite waard is om te importeren.

Een auto importeren uit Italië is niet iets wat u even binnen een dag regelt. Het is een complex proces, maar ImportExpert maakt het makkelijk voor u!

Importeren uit Italië met ImportExpert

Bij het importeren uit Italië naar Nederland kan ImportExpert u voorzien in alle behoeften bij ieder onderdeel van het importproces. U kunt ons zelfs een zoekopdracht geven, zodat wij de perfecte voertuig voor u zoeken en onderhandelen met de verkoper. Indien gewenst regelen we ook het transport, alsmede de afhandeling bij de RDW en Belastingdienst in Nederland. Zo wordt een auto importeren uit Italië u wel heel gemakkelijk gemaakt en heeft u er geen omkijken naar.

We bieden voor de import van een auto uit Italië verschillende pakketten aan. Van een pakket waarbij we u van begin tot eind het werk uit handen nemen, tot een pakket waarin u zelf een gedeelte doet en wij de rest.

Kosten auto importeren uit Italië

Bij ImportExport vinden we het belangrijk dat u een duidelijk overzicht heeft van de kosten voor het importeren uit Italië en dat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan. We bieden 3 pakketten aan, zo kiest u zelf het importpakket dat het beste past bij uw wensen.

Importeren uit Italië: het stappenplan

Het importeren van een auto uit Italië wordt een stuk eenvoudiger als u dit doet met behulp van ImportExpert. Onze volledige werkwijze omtrent een auto importeren vindt u in ons stappenplan:

01

Vind online uw Italiaanse droomauto

Kijk allereerst op internet en vindt uw nieuwe Italiaanse droomauto. Ons advies is om te zoeken naar auto’s van maximaal 2 jaar oud met een lage kilometerstand. Auto’s die jonger zijn dan 2 jaar, vallen nog onder de fabrieksgarantie.

02

Onderhandel met de verkoper

Indien gewenst helpt ImportExpert u bij de onderhandeling met de verkoper. We controleren dan de koopovereenkomst en zorgen voor duidelijke afspraken. Desgewenst laten we de auto keuren door een officiële instantie.

03

De aanschaf van uw nieuwe auto

Van harte gefeliciteerd! Het is zover: u bent bijna de bezitter van een Italiaanse importauto. Heeft u gekozen voor onze hulp met de import, dan verzorgen we de import van de auto naar Nederland binnen de afgesproken periode.

04

Het vervoer van de auto naar Nederland

Er zijn diverse opties voor het vervoer van de auto van Italië naar Nederland, zoals per autoambulance of met een tijdelijk Italiaans kenteken. Kiest u met onze aanvullende dienst voor het vervoer naar Nederland? Dan regelen wij alles voor u. We slaan de auto veilig en overdekt op tot u hem mag ophalen. U mag hem natuurlijk wel komen bekijken in de tussentijd.

05

Keuring door de RDW

Voordat u de auto mag ophalen, laten we de auto keuren door de RDW. We regelen hierbij de juiste papieren, zoals een voertuigdocument, een aankoopovereenkomst en een bewijs van afmelding van Italië. Dankzij het contract dat ImportExpert heeft met de RDW, keuren zij de auto zonder wachttijd en ontvangt u binnen 1,5 week het kenteken.

06

De bpm-afdracht bij de belastingdienst

Naast de import van de auto, regelen we het voorwerk van de bpm-afdracht. De bpm is een naheffing die u betaalt voor uw geïmporteerde auto. Bij ImportExpert bereken we dit bedrag nauwkeurig en garanderen we het voordeligste bedrag.

07

Toevoegen van accessoires (optioneel)

Het is mogelijk om optionele diensten toe te voegen aan uw gekozen pakket, zoals extra accessoires. Indien u hiervoor kiest, monteren we deze onderdelen zodra alle zaken zijn geregeld. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijke accessoires en de kosten hiervan.

08

De ontvangst van uw nieuwe auto uit Italië

Het is zover, u mag uw nieuwe importauto uit Italië in ontvangst nemen. Voorafgaand aan de aflevering poetsen en reinigen we de auto en voorzien we hem van een Nederlands kenteken.

Van Italië naar Nederland

Een auto importeren uit Italië naar Nederland vergt enige kennis van papierwerk en regels. U kunt dit zelf proberen te regelen, maar u moet zich dan wel inlezen in alle wettelijke regels en u moet weten welke kosten en invulwerk voor de papieren erbij komen kijken. Laat u niet weerhouden als dit u te veel werk lijkt. U kunt namelijk ook een gedeelte of het gehele invoerproces uitbesteden aan ImportExpert. U kunt zelf kiezen welk gedeelte u zelf doet en welk gedeelte van het invoerproces u uitbesteedt.

Een auto importeren vanuit Italië vergt meer dan enkel het regelen van de import. Wanneer uw auto in Nederland is, start er een nieuw proces, waarbij de auto gekeurd moet worden door de RDW en u zult langs de Belastingdienst moeten om het een en ander financieel te regelen, zoals bpm, btw en invoerrechten. ImportExpert helpt u bij dit importtraject.

Een auto uit Italië?

Heeft u interesse in het aanschaffen van een nieuwe auto uit Italië die u laat importeren naar Nederland? Laat ImportExpert u helpen. Neem gerust contact met ons op als u graag meer te weten wilt komen over onze diensten of als u een offerte wilt ontvangen. Onze specialisten staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Bel naar 030 686 5242 of vul het contactformulier op onze website in.

Vraag een offerte aan

"*" indicates required fields

Uw naam*
Important Tips
Wilt u liever een auto importeren uit België, Engeland, Frankrijk of een ander land? Ook dan helpen we u graag. Kies het pakket dat bij u past, vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie. Importeren via ImportExpert is veilig, snel én zeer voordelig!