Voertuigbeviliging

Voertuigbeveiliging

Het inbouwen van ieder alarm is een complexe klus die bij voorkeur aan de specialist wordt overgelaten. In vrijwel elk onderdeel van de auto wordt ingegrepen. Maak daarvoor een afspraak met onze werkplaats in Nieuwegein.

Voor meer informatie en prijzen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Een auto alarm dient een aantal doelen. Het belangrijkste daarvan is te voorkomen dat dieven inbreken. Mocht het toch mis gaan, dan moet een sirene de eigenaar van de auto of omstanders op het onheil wijzen. Auto alarm is verkrijgbaar is alle soorten en maten.

Klassenindeling

Startonderbreker (voorheen klasse 1)

Bestaande uit een systeem met twee automatisch inschakelende blokkeringen, welke beide zorgen dat het voertuig zich niet op eigen kracht kan verplaatsen:

 • Minimaal twee blokkeringen

Indien het motormanagement systeem af-fabriek wordt onderbroken, geldt dit als een dubbele blokkering.

Alarmsysteem (voorheen klasse 2)

Bestaande uit een goedgekeurde startonderbreker, dubbele detectie en alarmering:

 • Startonderbreker
  Omtrekdetectie
  Interieurdetectie
  Akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene
  Optische signalering

Alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen klasse 3)

Bestaande uit een goedgekeurde startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering:

 • Startonderbreker
  Omtrekdetectie
  Interieur detectie
  Hellingshoekdetectie
  Akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene
  Optische signalering

Vanaf 1-1-2015 mogen after-marketsystemen niet meer luisteren naar de DATA BUS, de originele handzender, van het voertuig voor het uitschakelen van het systeem. Enkel after-marketalarmsystemen met eigen autorisatie voldoen aan de eisen, waarbij het systeem moet zijn voorzien van een eigen handzender / elektronische sleutel / driver card.

Voertuigbeveiliging door voertuigvolgsystemen (VVS+)

Opvolging

Het belangrijkste punt van een voertuigvolgsysteem is, naast een adequate plaatsbepaling en een betrouwbare melding, de afhandeling van de melding door de politie. Om dit te garanderen, is ervoor gekozen alle alarmmeldingen te laten verwerken via een officiële gecertificeerde meldkamer (PAC).

Basisbeveiliging

Het beveiligen van een voertuig met een voertuigvolgsysteem heeft alleen zin als het voertuig is voorzien van een goedgekeurde startblokkering. Voor het verstrekken van een voertuigvolgcertificaat is de aanwezigheid van een Kiwa SCM goedgekeurde startblokkering of hoger vereist. De basis beveiliging dient dus eerst gecertificeerd te worden voordat er een voertuigvolgcertificaat kan worden aangemeld op een voertuig.

Voertuigvolgsysteem PLUS jamming detectie

Een systeem voorzien van jamming detectie schakelt, wanneer er jamming wordt waargenomen, automatisch een blokkeerconditie in, welke voorkomt dat het voertuig opnieuw gestart kan worden. Vanaf 1-1-2015 is het alleen nog mogelijk om een voertuigvolgsysteem met jamming detectie te certificeren.

Auto alarm

Een paar voorbeelden van de mogelijkheden:

MogelijkhedenKlasse 1Klasse 2Klasse 3VVS+
Startblokkering
Alarmsysteem
Hellinghoek
(Opkrik) sensor
Noodstroomsirene
Voertuigvolgsysteem

Neem contact met ons op

"*" indicates required fields

Naam*