Het importeren van een auto

Het importeren van een auto wordt steeds populairder. Steeds meer Nederlanders kopen nieuwe en gebruikte auto’s over de grens. Het aantal importauto’s stijgt ieder jaar fors. Vooral occasions uit Duitsland zijn erg populair. Dit komt doordat deze goedkoper zijn (door het grote aanbod), een lagere kilometerstand hebben (een Duitser rijdt korter in een nieuwe auto, vooral in het duurdere segment) en voorzien zijn van meer accessoires. Door te importeren uit Duitsland, vindt u vaak de auto die in Nederland niet te koop is of moeilijk te vinden is.

Voordelen van het importeren van een auto

Als u kiest voor het importeren van een auto uit het buitenland kunt u veel geld besparen. Over de grens zijn auto’s vaak duizenden euro’s goedkoper, omdat er buiten BTW weinig belasting op auto’s wordt geheven. Als u kiest voor een jong gebruikte auto is het verschil nog veel groter. Daarnaast heb je als je importeert ook een groter aanbod om uit te kiezen. De markt is immers groter. Kortom, het importeren van een auto is niet alleen financieel voordelig, u schaft ook sneller een auto aan die volledig binnen uw wensen past.

Importeren

Landen om een auto uit te importeren

Bij ImportExpert zijn wij gespecialiseerd in importeren uit het buitenland. Wij hebben hierbij ervaring met het importen van verschillende automerken, zoals het importeren van BMW of het importeren van Mercedes. Hieronder treft u een overzicht van de landen waar wij regelmatig uit importeren:

Heeft u toevallig al een auto op het oog? Met onze gratis BPM indicatie weet u snel de kosten die u kunt verwachten bij de import van de auto die u wilt. Heeft u nog vragen of opmerking over het importeren van een auto? Neem dan eenvoudig contact met ons op. Bel ons op 030 – 686 5242 of mail ons op info@importexpert.nl. Natuurlijk kunt u ook ons contactformulier invullen met uw vraag of opmerking. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op voor het importeren van een auto.