BPM berekening bij importeren

De BPM berekening is een belangrijk aspect wanneer u een auto wilt importeren uit het buitenland. Wanneer u besluit om een auto te importeren dient er namelijk BPM te worden betaald, ook wel belasting personenauto’s en motorrijwielen genoemd. Dit is een belasting die wordt geheven door de Nederlandse overheid bij het registreren van een auto in Nederland.

BPM-aangifteform-Import-Expert-212x300

BPM berekening; waarom?

Waarom is de BPM berekening eigenlijk nodig en waarom dient u BPM te betalen? Nederland is het enige land dat een extra belasting op auto’s heft naast de bekende BTW. In Nederland worden nieuwe auto’s namelijk verkocht tegen een prijs inclusief BTW en BPM. Zodra u een auto vanuit het buitenland importeert heeft u hier dus geen BPM afgedragen en dient u dit dus nog te doen. Bij import betaald u dan ook vaak een rest-BPM bedrag. Dit bedrag wordt berekend aan de hand van de netto cataloguswaarde die de auto bij de toelatingsdatum van de auto. Ook het bouwjaar, de uitvoering en opties, de kilometerstand en de CO2 uitstoot spelen een rol bij het BPM bedrag.

BPM berekening door ImportExpert

Heeft u zelf een auto gekocht in het buitenland en wilt u zelf graag het import traject doorlopen? Dan kunnen wij voor u de BPM papieren invullen. De laatste jaren zijn er namelijk veel wijzigingen doorgevoerd in de wetten rond de BPM. Om zo’n laag mogelijk BPM bedrag te moeten betalen is een goede kennis van deze wetten een vereiste. Wij helpen u dan ook graag verder met onze expertise op dit gebied. Zodra u de nodige gegevens van de auto heeft doorgegeven gaan wij voor u aan de slag en ontvangt u zo snel mogelijk de best mogelijke BPM aangifte.

BPM berekening contact

Wilt u een BPM berekening ontvangen van Import Expert? Voor slechts €99 ontvangt u onze BPM service. Hierbij zoeken wij voor u uit wat de beste BPM regime is en vullen wij de formulieren in. U kunt hierover contact met ons opnemen door te bellen met +31(0)30 – 686 52 42 of door het contactformulier in te vullen op de website.